Logo regionálního portálu pohorelicko.cz

FOTO: Meruňka s cvrčkem. V Židlochovicích spojili tradici s moderní kuchyní

Michaela Kosařová
středa 19.7.2017 | aktualizováno 12.8.2017



Když na jeden den v roce ovládne Židlochovice oranžová barva, všichni vědí, že za vším musí hledat meruňku. Na třetím ročníku židlochovického Meruňkobraní ani tentokrát toto ovoce nesmělo chybět ve všech různých podobách.

Letošní ročník dostal podtitul Meruňka v moderní gastronomii, a tak na hlavním pódiu s meruňkami kouzlili kuchaři Martin Beránek z Dolce passione, šéfkuchař jedlého hmyzu Petr Ocknecht, šéfkuchař ze školy vaření KULINER Jan Rimpler a foodbloger Martin Škoda, autor knihy o vaření Škoda nevařit.

Meruňky však nezůstaly jen ve zkušených rukou kuchařských mistrů, připravit tradiční i méně tradiční recepty mohl kdokoliv z odvážných návštěvníků. A inspiraci na sladké snídaně i svačinky získaly také děti, které si rovněž uvařily několik dobrot. Velký zájem pak byl o hmyzí speciality, které připravoval Petr Ocknecht.

Kdo neholdoval sladkému, mohl okoštovat říznou chuť několika meruňkovic a pro svého favorita hlasovat. Tu nejlepší prý vypálil František Petrus z Židlochovic.

O to, kdo má největší apetit a největší chuť na meruňkové knedlíky, soutěžila celá řada mužů. Svou suverenitu mezi jedlíky potvrdil pan Jaroslav Němec z Bystré u Poličky, který nad ostatními soutěžícími opět zvítězil. Dokonce o pět knedlíků překonal svůj loňský rekord. Svým soupeřům pro příští ročník tak nastavil laťku na neuvěřitelných třicet knedlíků.

Letos jste se také mohli zapojit do soutěže s RegionyBrněnska o zajímavé ceny - vstupenky na židlochovický zámek, balíček výrobků od firmy Svoboda - výroba domácích knedlíků a vouchery na využívání služby Selfnet TV na měsíc zdarma. Více k soutěži zde.

 

Zdrojem fotografií je Martin Mžíček.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama